ccna 200-125 exam questions updated 2018

latest ccna 200-125 exam questions demo:
1.What is one benefit of PVST+?
A. PVST+ supports Layer 3 load balancing without loops.
B. PVST+ reduces the CPU cycles for all the switches in the network.
C. PVST+ allows the root switch location to be optimized per VLAN.
D. PVST+ automatically selects the root bridge location, to provide optimized bandwidth usage.
Answer:
C
Explanation:
The PVST+ provides Layer 2 load-balancing for the VLAN on which it runs. You can create different logical
topologies by using the VLANs on your network to ensure that all of your
links are used but that no one link is oversubscribed. Each instance of PVST+ on a VLAN has a single root
switch. This root switch propagates the spanning-tree information
associated with that VLAN to all other switches in the network. Because each switch has the same
information about the network, this process ensures that the network topology is
maintained and optimized per VLAN.
Reference:
http://www.cisco.com/en/US/docs/switches/lan/catalyst3750x_3560x/software/release/12.2_55_se/configurati
on/guide/swstp.html

2. Which feature facilitates the tagging of frames on a specific VLAN?
A. routing
B. hairpinning
C. switching
D. encapsulation
Answer:
D

3. Which WAN topology provides a direct connection from each site to all other sites on the network?
A. single-homed
B. full mesh
C. point-to-point
D. hub-and-spoke
Answer:
B

4. Which statement about VLAN operation on Cisco Catalyst switches is true?
A. When a packet is received from an 802.1Q trunk, the VLAN ID can be determined from the source MAC
address and the MAC address table.
B. Unknown unicast frames are retransmitted only to the ports that belong to the same VLAN.
C. Broadcast and multicast frames are retransmitted to ports that are configured on different VLAN.
D. Ports between switches should be configured in access mode so that VLANs can span across the ports.
Answer:
B
Explanation:
Each VLAN resides in its own broadcast domain, so incoming frames with unknown destinations are only
transmitted to ports that reside in the same VLAN as the incoming frame.

5. Three switches are connected to one another via trunk ports. Assuming the default switch configuration,
which switch is elected as the root bridge for the spanning-tree instance of VLAN 1?
A. the switch with the highest MAC address
B. the switch with the lowest MAC address
C. the switch with the highest IP address
D. the switch with the lowest IP address
Answer:
B
Explanation:
Each switch in your network will have a Bridge ID Priority value, more commonly referred to as a BID. This
BID is a combination of a default priority value and the switch’s MAC address, with the priority value listed
first. The lowest BID will win the election process.
For example, if a Cisco switch has the default priority value of 32,768 and a MAC address of
11-22-33-44-55-66, the BID would be 32768:11-22-33-44-55-66. Therefore, if the switch priority is left at the
default, the MAC address is the deciding factor in the root bridge election.

6. Which two options are primary responsibilities of the APlC-EM controller? (Choose two.)
A. lt automates network actions between different device types.
B. lt provides robust asset management.
C. lt tracks license usage and Cisco lOS versions.
D. lt automates network actions between legacy equipment.
E. lt makes network functions programmable.
Answer:
AE

7. Which command can you enter to troubleshoot the failure of address assignments?
A. show ip dhcp pool
B. show ip dhcp database
C. show ip dhcp import
D. clear ip dhcp server statistics
Answer:
A

8. Which three options are the major components of a network virtualization architecture? (Choose three.)
A. virtual network services
B. authentication services
C. network access control
D. network resilience
E. path isolation
F. policy enforcement
Answer:
CDE

9. Refer to the exhibit.
A. Switch-1 will drop the data because it does not have an entry for that MAC address.
B. Switch-1 will flood the data out all of its ports except the port from which the data originated.
C. Switch-1 will send an ARP request out all its ports except the port from which the data originated.
D. Switch-1 will forward the data to its default gateway.
Answer:
B
Explanation:
This question tests the operating principles of the Layer 2 switch. Check the MAC address table of Switch1
and find that the MAC address of the host does not exist in the table.
Switch1 will flood the data out all of its ports except the port from which the data originated to determine which
port the host is located in.
Switches work as follows:
Switches learn the MAC addresses of PCs or workstations that are connected to their switch ports by
examining the source address of frames that are received on that port.
Machines may have been removed from a port, turned off, or moved to another port on the same switch or a
different switch.
This could cause confusion in frame forwarding.
The MAC address entry is automatically discarded or aged out after 300 seconds
If there is not MAC address of destination host in MAC table, switch sends broadcast to all ports except the
source to find out the destination host.
In output there is no MAC address of give host so switch floods to all ports except the source port.

10. Which command can be used from a PC to verify the connectivity between hosts that connect through a
switch in the same LAN?
A. ping address
B. tracert address
C. traceroute address
D. arp address
Answer:
A
Explanation:
ICMP pings are used to verify connectivity between two IP hosts. Traceroute is used to verify the router hop
path traffic will take but in this case since the hosts are in the same
LAN there will be no router hops involved

Leave a Reply